Tävla och få gratis saker

På nätet finns många företag som ger bort gratis saker. Det kan vara varuprover, exempelvis när det kommer en ny smak av till exempel juice, då tillverkaren ger bort ett antal gratis förpackningar för att juicen ska bli mer känd och för att locka till sig nya kunder. Det kan också handla om tidningar eller bokklubbar, där man får en tidning gratis ifall man tecknar sig för en prenumeration, eller att man får två böcker gratis om man går med i bokklubben. Det kan också handla om att man får en gratis skraplott eller liknande ifall man fyller i en webbenkät.

Utöver alla de gratis saker man kan hitta på nätet så kan man också tävla och få gratis saker. När man säger ordet tävling så tror folk att det handlar om de tävlingar där man kan vinna priser, tävlingar där bara några få lyckligt lottade har chans på vinsterna. Då kan det handla om större priser, som resor, bilar, cyklar eller TV. Men det finns faktiskt också tävlingar där man kan tävla och få gratis saker. Sådana tävlingar innebär oftast att alla som deltar får en liten sak. Självklart handlar det inte om resor eller bilar. Men det kan till exempel vara så att alla som löser ett litet korsord eller en rebus får en skraplott. Dessa tävlingar finns vanligen på företagets egen hemsida och anledningen till varför de lockar med gratis saker om man deltar i tävlingen är förstås att locka in kunderna på hemsidan och få upp ögonen för företagets produkter.

Vilka tävlingar finns det?

Det finns ett enormt utbud av tävlingar på nätet. Dels tävlingar där man kan vinna saker och dels tävlingar där man kan få saker bara genom att delta. Det som är gemensamt för gratis tävlingar är att det är gratis att delta i tävlingarna. Man behöver alltså inte köpa några produkter för att få delta. Däremot kan det handla om att skriva upp sig för ett nyhetsbrev eller bli medlem på en sajt (utan köpförpliktelser). Vad för slags tävlingar man kan vara med i varierar stort. Det kan vara allt från att svara på kunskapsfrågor till att lösa rebusar eller korsord. Webbenkäter är också vanliga, då man ska besvara frågor om företaget eller dess produkter. När det gäller tävlingar där man kan vinna saker är det vanligt att man ska exempelvis komma på slogans eller motivera varför man är den som borde vinna priset. Det kan alltså löna sig att vara lite kreativ.

Annons
Allt som är gratis